RSS Feed

Mit tegyen, ha totálkárosra törte autóját?

Sajnos még a legtapasztaltabb sofőrökkel is előfordulhat, hogy rosszkor vannak rossz helyen, illetve nem jól átgondolt döntést hozva balesetet szenvednek autójukkal. Ideális esetben pár karcolással megússza mind a sofőr, mind pedig az autó. De mi a teendő, ha totálkárosra törik a gépjármű?

Nos, az első és legfontosabb, hogy felmérjük a helyzetet és értesítsük a biztosítót. A biztosítási folyamat macerás ügymenet, és sokszor hosszadalmas is, így türelmesnek kell lennünk. Ezt követően érdemes megnézetnünk egy szakértővel autónk állapotát. Ha az autószerelő is azt mondja, hogy ez már csak roncsautónak jó, akkor a következő megoldást választhatja:

  • Eladja a még épen maradt alkatrészeket darabonként
  • Elviszi egy autóbontóba és megszabadul tőle teljes egészében

Ez utóbbi több előnnyel jár mind az Ön részére, mind pedig az autóbontó részére. Miért is?

  • Önnek nem kell bajlódnia az eladással és a különböző technikai problémákkal
  • Nem kell szétszerelnie az autót
  • Kedvező feltételek mellett túladhat roncsautóján
  • Az autóbontó a még épen maradt alkatrészeket hasznosíthatja, míg a használhatatlan részeket újrahasznosíthatja, ezáltal óvva a környezetet
  • Egy megbízható autóbontó a piaci árakhoz mérten reális ajánlatokkal várja Önt

Önnek tehát nem kell tovább bajlódni a roncsautóval, illetve az elszállítással sem, hiszen a legtöbb autóbontó vállalja ezt a feladatot is. Így nem csupán megszabadulhat egy tehertől, de még kedvezően is jöhet ki az incidensből. Fontos azonban megvárni a biztosító vizsgálat végét, hiszen csak ezt követően adhat túl gépjárművén!

Fontos azonban megbízható autóbontót választani, akik értik a dolgukat, reális feltételek mellett dolgoznak, és tapasztaltak roncsautó felvásárlásában! Ha Ön is ilyen bontót keres, forduljon hozzánk bizalommal! Honlapunkon, a www.beckbonto.hu oldalon bővebben is tájékozódhat regisztrált autóbontónk szolgáltatásairól! Kérdés esetén keresse fel munkatársainkat elérhetőségeinken, telefonon a 06-1-207-14-74-es számon, e-mailben pedig az info@beckbonto.hu címen!