RSS Feed

Modern család

Mindenkinek fontos a család, nekünk, férfiaknak is! Szeretnénk, ha családunk biztonságban élne minden tekintetben, mind konkrétan fizikailag, mind anyagilag. De modern családban ez nehezebben valósítható meg.

Modern családA mai modern családban már nem is olyan egyszerű megteremteni az ideális feltételeket, mint régen volt, apáink idején. Az akkori családmodell szerint a férfi dolgozott, a nő nevelte a gyerekeket, a gyerekek iskolába jártak és maximum a kertben játszottak. A mai modern család képe viszont teljesen más.

Modern időkben élve, ahol minden a feje tetejére borul, a modern család nagyjából így fest: Férfi dolgozik, mert neki ugye kell, mivel elvileg ő a családfő. Nő is dolgozik, mivel szeretné megvalósítani álmait és attól, hogy szült egy gyereket, ő még nő és lehetnek álmai, karrierje. A gyerek többnyire napköziben van, vagy a haveroknál, mert a szülei későn érnek haza a munkából, és ki tudja, mit csinálnak, mivel azok szülei is dolgoznak. Este, amikor mindenki haza ér mindenki fáradt és feszült a napi stressztől, inkább lefekszenek.

Modern családPersze egy csak egy eltúlzott kép a modern családról, viszont sajnos sok igazság van benne. Az iskolai képzés kitolása miatt a nők később szülnek és ma már nagyon elterjedt, hogy inkább karrierjükre koncentrálnak a családalapítás helyett. Sokszor szükség is van erre, mert például a férfit kirúgják munkahelyéről létszámleépítés miatt a gazdasági helyzetnek köszönhetően. A gyerekek pedig túl keveset vannak a szüleikkel, inkább a haverokkal lógnak, akik nem biztos, hogy csak pozitív hatással vannak rájuk. Sajnos a modern család valami ilyesmi…

Címkék: , , , , , , ,