RSS Feed

Modern idők: társasházak könyvelése internetes ügyfélkapuval

Egy társasház ügyeinek bonyolítása a közös képviselőt terheli. Ez azt jelenti, hogy az ő dolga gondoskodni arról, hogy minden gördülékenyen menjen, a társasház és lakóinak élete zavartalanul csordogáljon a megszokott medrében. Közös képviselőnek lenni valódi teljes állást jelent, hiszen nem csupán abból áll, hogy hetente egyszer felsöpör és felmos a lépcsőházban és beszedi havonta a közös költség összegét minden lakótól. Ő az, akinek a felelőssége biztosítani a társasház zavartalan működését, ügyel arra, hogy a társasház állapota ne romoljon, ha kell, felújítást szervez, ő hívja össze a lakógyűlést, és természetesen a gazdálkodási feladatok naprakészségéről is ő gondoskodik.

A gazdálkodási feladatok része a társasház folyószámlájának vezetése, a ház számláinak rendben tartása és kifizetése, illetve az egyéb rendszeres vagy alkalmi felmerülő költségek vezetése és menedzselése. Ezen kívül a közös képviselő készíti el minden évben az éves tervet a közös költség összegéről, erre javaslatot tesz, de számon tartja a várható bevételeket és a költségeket is. Rendszeres költségnek számítanak az adminisztrációs költségek, közüzemi díjak, hibaelhárítás vagy a biztosítás díjai. Minden kiadásról és bevételről elszámolást készít tételszerűen, ezeket pedig a megfelelő időben a közgyűlés elé tárja. Amennyiben váratlan kiadásra lenne szükség, azt is megvitatja a közgyűléssel. Végül folyószámlán tárolja a havi közös költség díjakat, késedelem esetén az ő hatásköre eljárni és a tartozást behajtani.

A közös képviselő tehát könyvelési munkát is végez, mely igen megterhelő és sokrétű feladat, ám ma már egyszerűen és probléma mentesen el lehet végezni, például olyan modern eszközökkel, mint amilyen az internetes könyvelés ügyfélkapuval. Ehhez csupán egy tapasztalt, társasház kelezésben jártas csapat segítségét kell kérni, akik szakszerűen és gördülékenyen elintéznek minden teendőt.

Erre kínál megoldást cégünk, a P.Color Kft.!  Ismerje meg szolgáltatásunk részleteit a www.tarsashazaink.hu weboldalon, ahol egy regisztrációt követően azonnal megnyithatja saját profilját és átlátható módon intézheti a társasházzal kapcsolatos könyvelési feladatokat. Intézzük együtt, hiszen az internetes könyvelés ügyfélkapuval nálunk gyors és egyszerű! Felmerülő kérdéseivel bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1-243-5466-os telefonszámon vagy írjon nekünk weboldalunk kapcsolati űrlapján keresztül!