RSS Feed

Motor jogsi

Motor jogsiAz már szinte alap, hogy autóhoz B kategóriás jogosítványa van mindenkinek, de a férfiaknak inkább. Igen, a sebesség és műszaki dolgok szeretete igencsak nagy ösztönző erő, hogy megszerezzük a vezetői engedélyünket. Sokak azonban egyszerűen ki nem állhatják a városban uralkodó állapotokat: állandó dugók, szabálytalankodó vezetők, veszélyes utak és rossz útburkolat.

Akiknek elege van ebből, többnyire azok, de persez nem csak ők, úgy döntenek leteszik négykerekű járműveiket és inkább kétkerekű testvéreiket választják. Igen, a motorozás ebbőla szempontból jobb, hiszen a dugóban előre tud menni, tud haladni, valamint a rossz útrészeket is könnyebben kikerülik. Az sajnos nem mondható el, hogy biztonságosabb is a motorozás, mivel a sok szabálytalankodó sokszor nem törődik a motorosokkal.

Motor jogsiA motorozáshoz először is természetesen kell egy motor. Könnyen megtanulható vezetése és sokkal élvezetesebb is, akinek számít, hogy igazán érezze a sebességet, az utat. Igaz, hogy a motor nem jogsival megy, hanem benzinnel, és hogy könnyen elsajátítható a vezetés, de mégis szükséges hozzá motor jogsi.

Sokféle motor jogsi létezik és mindegyik más fajtájú, teljesítményű motor vezetésére ad engedélyt. A1 motor jogsi szükséges a 125 cm3-es motor vezetéséhez,  az A korlátozott motor jogsi 250 cm3-es motor vezetésére jogosítja fel tulajdonosát. A kategóriás motor jogsi 21 éves kortól válthat ki, mely korlátlan hengerűrtartalmú motor vezetésére jogosít.

 Figyeljetek, 2013-tól változások vannak e téren is!

Címkék: , , , ,