RSS Feed

Nyaralás előtt vagy után készíttessünk tetoválást?

Mostanság egyre többen készíttetnek tetoválást, nyárra időzítve, annak érdekében, hogy a friss varrat megfelelően tudjon szellőzni, ugyanakkor a levegőztetéssel vigyázni kell, mert napsütéssel járó erős fény egyáltalán nincs jó hatással a gyógyulási folyamatokra!

Ha elkészült a tetoválás, a szakember fontos információkkal lát el minket a tetoválás ápolásával kapcsolatban, amit minden körülmények között be kell tartanunk, mert ellenkező esetben komoly egészségügyi szövődményeket is okozhatunk a könnyelműséggel, és a minta is sérülhet!

Az ápolás egyik fontos mozzanata a megfelelő fényvédelem biztosítása. Mielőtt elkészíttetnénk a tetoválást, tájékozódjunk részletesen a varrat gyógyulási időszakáról, ugyanis legalább három hétig nem érheti tartós napsugárzás a tetovált bőrfelületet! Ha nem fordítunk erre kellő figyelmet, a nap sugarai megbonthatják a friss tetoválás színeit, amelyek így torzulhatnak, ezáltal elkerülhetetlen a varrat korrigálása! Természetesen abban az esetben nem körülményes a tetoválás fényvédelme, ha olyan pontra készítettjük el, ami nyáron is védve van a ruha által!

A jó hír, hogy megfelelő fényvédő krémekkel védekezhetünk az erős napsugárzás ellen, a legfontosabb, hogy rendszeresen kenjünk a tetovált bőrfelületet, és ebben az időszakban mellőzzük a napozást, illetve a szoláriumok látogatását!

Ne csak a színes tetoválások védelmére fordítsunk figyelmet, hanem a feketékre is, ugyanis a napsugarak nemcsak folyatják a színeket, hanem fakítják is, emiatt a fekete tetoválás is veszíthet erőteljes vonalaiból!

A fontosabb információk birtokában, összességében elmondható, hogy nyaralás előtt egyáltalán nem ajánlott elkészíttetni a tetoválást, ugyanis a pihenés helyett állandó odafigyelésre lenne szükség, ráadásul nemcsak a napozást, hanem a strandolást is mellőzni kellene!

Ha tetoválást szeretne, és nyaralása után tervezi elkészíttetni a varratot, keresse fel a Silver Tattoo Szalont! További információkat honlapunkon találhat a www.tattoosilver.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-497-5171-es számon, vagy írjon e-mailt a tattoosilver@gmail.com címre!