RSS Feed

Nyári olimpia

Idén a nyári olimpiát 2012. július 27. és augusztus 12. között rendezik meg és már mindenki tudja, hogy Londonban. Nevezetes ez a mostani nyári olimpia, mivel London az első város, ahol már háromszor rendezték meg a játékokat.

Nyári olimpiaAz nyári olimpia miatt London nagyon sok részét felújították, ahol a játékokat megrendezik. Magára a nyári olimpia rendezésére pályázni kellett, melyre 2003-ig volt lehetőség, és a szóba jöhetőm rendező országok között volt Havanna, Isztambul, Lipcse, London, Madrid, Moszkva, New York, Párizs és Rio de Janeiro is. Utóbbi kapta meg a következő, 2016-os nyári olimpia rendezési jogát.

A nyári olimpia sok előkészülettel és rengeteg költséggel járt, mely miatt kritika is érte Londont, de mindenesetre az angolok nagyon örülnek neki, hogy ők rendezhetik meg ezt a nagyszabású eseményt.

Nyári olimpiaAz idei nyári olimpiai játékok rendezvényei sok új és már létező történelmi épületeket is rendezési helyszínként tudhat magáénak. A helyszínek legtöbbje, ahol majd a játékok zajlanak London valódi városának három zónájában helyezkedik el: az Olimpiai Zónába, a Folyami Zónába és a Központi Zónába. Ezekhez az egységekhez csatlakozik még a London agglomerációinak is egy része.

A helyszínek megközelítése okozhat majd problémát London hihetetlen zsúfoltsága és rossz közlekedési feltételei miatt, de a metróhálózat fejlesztése kiküszöbölheti ezt a problémát.

Címkék: , , ,