RSS Feed

Nyáron hűt, télen fűt – Az energiatakarékos házak előnyei

Napjainkban házépítés, vagy felújítás kapcsán egyre többször merül fel a környezetvédelem és az energiatakarékosság. A társadalom végre felismerte, hogy életterét úgy kell kialakítani, hogy azzal ne ártson az élővilágnak, vagyis az energiatakarékos otthon kivitelezése nem csak pénztárcánk megkímélését szolgálja, hanem a környezetét is.

Egy energiatakarékos ház előnyös megoldást nyújt hosszútávon tulajdonosának, mert a megszokott ingatlanokhoz képest sokkal kevesebb energiát használ fel, ennek köszönhetően jelentősen csökkennek az anyagi terhek, emellett nyáron hűvös marad a lakás, télen kellemes meleg lesz.

Egy háztartás energiagazdálkodása a fogyasztás alapján kerül megállapításra, megkülönböztetünk aktív- és passzív házakat. Utóbbi egy olyan új építési technológia, ami nem igényli a külön fűtés rendszer kialakítását, mert ahhoz, hogy melegen tartsa a házat, a belső térben lévő berendezések hőjét használja fel. A passzív házak esetében biztosítani kell a megfelelő hőszigetelést, ezt a termikus burok alkalmazásával lehet elérni. Az épületek állandó belső hőmérsékletet biztosítanak, úgy, hogy megkímélik szervezetünket a különböző poroktól, pollenektől. Mivel felismerték, hogy a passzív házak nulla közeli energiafogyasztással bírnak, az épületek nem szennyezik különböző káros anyagokkal a levegőt, ezért az Európai Unióban 2018-tól a közintézmények, 2020-tól a lakások kizárólag ilyen technológiával fognak épülni.

Az aktív házak ugyanazokkal a funkciókkal bírnak, mint passzív verzióik, azzal a különbséggel, hogy megújuló erőforrással működnek, vagyis jelentős mennyiségű energiát termelnek, de ehhez szükségesek olyan berendezések, mint a napkollektor vagy hőszivattyú. Az aktív házak így gyakorlatilag szinte ingyen működnek, ez lehetőséget nyújt arra, hogy spóroljunk, hosszú távon kiváló befektetésként szolgál.

Ha szeretné környezetét és pénztárcáját megkímélni, gondoljon a jövőre, és éljen az energiatakarékos ház adta lehetőségekkel! A megfelelő kivitelezését forduljon cégünkhöz, a Mr Iceland Kft.-hez! Tájékozódjon szolgáltatásainkról a www.apluszhazak.hu címen, kérdés esetén pedig hívjon minket bátran telefonon, a 06-22-379-126-os számon, vagy írjon e-mailt a mricelandkft@gmail.com címre!

Ne feledje, az energiatakarékos ház nyáron hűt, télen fűt!