RSS Feed

Olajos vagy gázos lengéscsillapítót válasszunk?

Az autóvásárlás után kezdődik csak az igazi feladat, hiszen a gépjármű állandó karbantartást követel. Ha új alkatrészre van szükség, fontos, hogy az autónknak legmegfelelőbbet válasszuk. Opel lengéscsillapító vásárlásakor felmerül a kérdés, hogy az olajos vagy a gázos lenne-e megfelelőbb.

Néhány tévhittel ellentétben, az olajos és gázos lengéscsillapítók között nincs olyan nagy különbség. A gázos típusból kétfélét gyártanak, az egyik nagynyomásos egycsöves, a másik kisnyomásos kétcsöves. Utóbbi a népszerűbb, és az autókban nagyjából fele-fele arányban oszlik el a kisnyomásos kétcsöves gázos, és az olajos lengéscsillapító használata. A nagynyomásos egycsöves változat mindössze az autók tíz százalékában található meg.

Az olajos és a gázos lengéscsillapító felépítése és működése nagyjából megegyezik. Egy jelentős különbség van a kettő között, és szakértők általában emiatt ajánlják sokszor a gázos változatot az olajos helyett. A gázos lengéscsillapító rendelkezik egy gáztérrel, mely a felmelegedés problémáját küszöböli ki. Ugyanis, amikor felmelegszik, a vele együtt felmelegedett olaj felhígulhat, ezzel megpuhítva a lengéscsillapítót, mely ennek hatására kevésbé csillapít. A gázos  típusba beszerelt gáztérben lévő gáz nyomást gyakorol az olajra, így az nem tud híggá válni. Persze azoknak sem kell aggódni, akiknek az autója olajos típussal rendelkezik, mert a felpuhulás csak nagyon extrém helyzetekben fordul elő!

A lengéscsillapító minősége nem attól függ, hogy gázos, vagy olajos-e, hanem a gyártótól. Opel autójához vásároljon tőlünk kiváló minőségű Opel alkatrészeket! Cégünk, a Bond-Autó Kft. Opel alkatrészek árusításával foglalkozik, nálunk mindent megtalál, a futóműalkatrészeken át a tetőcsomagtartóig! Tekintse meg webáruházunk kínálatát a www.bondauto.hu webcímen, és nézzen szét alkatrész kínálatunkban, ahol többek között Opel Astra és Corsa lengéscsillapítókat is talál! Forduljon hozzánk bizalommal a 06-1-421-51-61-es vagy 06-30-479-73-14-es telefonszámok valamelyikén, illetve a bondauto@gmail.com e-mail címen!