RSS Feed

Olasz konyha

Olasz konyhaAz olasz konyha egy igazán férfias konyha és íz világ, fűszeres, húsos és minden, ami a férfi szemének-szájának ingere. Maguk az olasz népek is egy igazán karakteres kultúrát és viselkedésvilágot tudhatnak magukénak, akik imádnak hangoskodni és nagyokat enni.

Az olaszok a férfiasság egyik szimbólumai, az olasz férfiakért pedig valamennyi nő rejtélyes vagy kevésbé rejtélyes okból oda van. Az olasz férfiak mivel imádnak enni, főzni is tudnak és szeretnek, az olasz konyha mesterei. Ha ez a kettő párosul, a férfiasság és a főzni tudás, akkor már érthetjük miért is imádják a nők az olasz férfiakat.

Olasz konyha

Az olasz konyha világhírű, világszerte ismert és nagyon kedvelt ételeket tartalmaz. Jellemző rá a tészta szeretete és a zöldségek minden mennyiségben való fogyasztása. A tészta alapjában nagyon hizlaló, de mivel zöldségekkel ellensúlyozzák, így kevésbé híznak el. A tészta tipikusan olasz konyha módra elkészített változata az „al dente”, melynek lényege, hogy már puha a külseje, de belül még kicsi kemény.

Jellemő az olasz konyhára a fűszerezés. A legkedveltebb fűszerek egyike a bazsalikom, melyet sok tésztás, zöldséges és húsos étel ízesítésére használnak. Egy másik az oregánó, meylről mindenkinek a pizza jut eszébe. Az oregánó világ egyik leggyakrabban használt fűszere, melyet burgonyás, halas ételekhez, levesekhez szoktak adagolni. Még szintén kiemelkedő fűszere az olasz konyhának a kakukkfű, mely egy erős, zamatos fűszer, így kis mennyiségben ajánlatos használni.

Varázsold el kedvesed egy romantikus saját készítésű olasz konyhakülönlegességgel, vagy hívd át a haverokat egy kis lakomára, ahol te vagy a Cuoco!

Címkék: , , , ,