RSS Feed

Óvja szeme világát munka közben!

Ahány munkaterület, annyi veszély áll fenn. A különböző szakmákban dolgozó munkavállalókra a környezet függvényében sokféle veszély várhat, amelyek testi épségüket, a hallást, a látás, de akár életüket is veszélyeztetheti. Manapság már megannyi védelmi ruházat áll rendelkezésre. A védelmi ruhák segítenek elkerülni a sérüléseket egy esetleges baleset során. Ezek mellett továbbá más védelmi kiegészítők is kaphatók. Hallásvédő füldugók, fültokok, acélbetétes lábbelik, különböző kesztyűk vagy a szem védelmére szolgáló szemüvegek és pajzsok. Nem minden dolgozó használja az összes előbbi védelmi ruházatokat, kiegészítőket, csak az adott munkaterületen szükségeseket.

Talán az egyik legfontosabb kincsünk a szemünk. Ezen keresztül tekinthetünk rá a világra és élvezhetjük annak a szépségeit. Miért veszélyeztetnék bármilyen munka során? A munkahelyi balesetek csaknem húsz százalékát a szemet érő sérülések teszik ki. Az ilyen balesetek okozója lehet mechanikai ártalom, például becsapódások, olvadt fémek, sugárzások vagy vegyi ártalmak, mint a káros gázok. Fontos, hogy megóvjuk látásunkat minden körülmény között, így nem szabad elhanyagolni erre készült látásvédőket. A munkavédelemmel kapcsolatos webáruházakban, boltokban különböző védelmi szemüvegek és pajzsok nagy választékával találkozhatunk. A megfelelő látásvédő kiválasztásánál figyelembe kell venni a viselő arcformáját, a könnyű súlyt, a látómező nagyságát, a szárhosszt és még egyéb tulajdonságot, amik azt a célt szolgálják, hogy a munkavállalónak kényelmes legyen a szemüveg viselése és teljes mértékben el tudja végezni feladatait a hordás során.

Mindenki számára fontos, hogy teste ne sérüljön, hiszen az a mindennapokra is súlyos negatív hatással lehet, valamint további munkáit se tudja többé a lehető legnagyobb hatásfokon elvégezni. Munkavédelmi eszközöknél is fontos a minőség! Mindig erre szakosodott vagy nagymértékben védelmi ruházatokkal is foglalkozó áruházat válasszon! Forduljon hozzánk, ha megfelelő látásvédelmet szeretne munkája során! Látogasson el weboldalunkra, a www.szvgtools.hu címre! Esetleges kérdésekkel vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20/3994217 telefonszámon vagy a rendeles@szvgtools.hu e-mail címen!