RSS Feed

Pár mondat a futóműállítás fontosságáról

Itt a téli időszak, ami az autóvezetőknek egyet jelent a téli gumi beszerzésével. A gumi cserélésekor mindig érdemes elvégeztetni egy futóműállítást is, hogy biztonságban tudhassuk autónkat. A futóműállítás nem csak akkor esedékes, amikor a gumit cseréljük, hanem akkor is, ha szokatlan gumikopást, vagy a futóműből érkező furcsa hangokat érzékelünk. Ha vezetés közben bizonytalan úttartást észlelünk, szintén érdemes elmennünk futóműállításra.

A futóműállításra kevesen fordítanak elegendő figyelmet, pedig egy rendkívül fontos karbantartási munkálatról van szó. Eldeformálódott, rosszul beállított futómű esetén a kerekeink tartása és dőlésszöge is megváltozik, ez pedig többek között a gumi gyanúsan gyors kopásával jár. Ha nem szánunk pénzt és időt a futóműállításra, akkor idővel sokkal nagyobb költségekkel kell szembenéznünk, ugyanis a rosszul beállított futómű a kerék csapágyain keresztül a lengéscsillapítóig rengeteg alkatrészt károsít autónkban.

Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem kellemes élmény egy rosszul beállított futóművel rendelkező autót vezetni, hiszen rengetegszer kell korrigálni a kormányt, nehezebb az autó egyenesben tartása, ez pedig kifejezetten fárasztó, és nem túl biztonságos. Ha nem is érzékeljük a problémát, akkor is érdemes évente egyszer elvinni az autót futóműállításra, ugyanis úgy is kárt okozhat az autónkban, hogy nem vesszük észre. Aki nagyon sokat vezet, annak akár még gyakrabban is célszerű ellenőriztetni a futóművet, hiszen a nagyobb terhelésű autó rendszeresebb karbantartást igényel.

A futómű ellenőrzése során beállításra kerül a tengelytávolság, nyomtáv, kerékösszetartás, kerékdőlés, utánfutás, csapterpesztés, maximális alákormányzási szög, és a kanyarodási szögeltérés. Mindezek korrigálásával és rendszeres karbantartásával elkerülheti a rossz működésből adódó baleseteket és az üzemi meghibásodásokat.

Futómű beállításáért forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el honlapunkra, a www.gokartfehervar.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-22- 503-380-as, illetve a +36-20-2-099-181-es telefonszámon!