RSS Feed

Parkettacsiszolási kisokos

Manapság egyre szélesebb körben elterjedt a „do it yourself”, vagyis a csináld magad-elv. Nincs ez másképp a csiszolástechnikával sem. Egyre népszerűbb a saját magunk által kialakított környezet, és megfelelő csiszolószerszámmal akár magunk is nekiállhatunk a csiszolásnak. A csiszolástechnika elsajátítása rengeteg alkalommal válhat hasznossá az életünk során. Házfelújításkor például sokan döntenek úgy, hogy saját maguk intézik a parkettacsiszolást, azonban érdemes néhány dolgot megfogadni, mielőtt belevágnánk.

Már eleve a parketta anyagának tárolására figyelni kell, hiszen például fa esetében fontos, hogy száraz helyen tároljuk. Mielőtt leraknánk a parkettát, készítsük fel az aljzatot, ügyeljünk arra, hogy száraz, sima és szilárd legyen. Amennyiben már meglévő parkettát szeretnénk csiszolással felújítani, fordítsunk nagy figyelmet a megfelelő csiszolószerszám kiválasztásra. Minden anyag és minden felület más-más típusú csiszolószerszámot igényel, ezért fontos kikérni szakemberek véleményét a vásárlás előtt. Ne feledkezzünk meg a biztonságról se, mindenképp használjunk védőszemüveget a csiszolás során. Bizonyos foltokat, sérüléseket nem tudunk csiszolással megjavítani, ilyenkor sajnos a parketta cseréjére van szükség. Ha sikeresen megcsiszoltuk a parkettát, jön a lazúrozás, mellyel színezhetjük a parketta felületét.

Nagyon fontos, hogy a megfelelő eredmény elérésének érdekében ismerkedjünk meg alaposan a csiszolástechnikával, hiszen a megfelelő ismeretek nélkül komoly károkat is okozhatunk a drága alapanyagokban. Minőségi csiszolószerszámot vagy csiszolóanyagot vásárolna? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.fk-technika.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30/990-7356-os és a 06-23/368-087-es telefonszámon, illetve azzfktechnika@citromail.hu és az fktechnika@gmail.com e-mail címeken!