RSS Feed

Praktikus tippek az autógumi megvásárlásához

Az autótulajdonosok számára az egyik legnagyobb kihívást jelentő tevékenység az autógumi megvásárlása, hiszen ahhoz, hogy valóban színvonalas termékeket szerezhessenek be, amelyek hozzájárulnak a biztonságos vezetéshez, számos tényezőt figyelembe kell venniük. Szerencsére egy kis odafigyeléssel és bizonyos tényezők előtérbe helyezésével gyors döntéseket lehet hozni. 

Az első és legfontosabb az autógumi beszerzésekor az, hogy a gépjármű-tulajdonos tisztában legyen az abroncsok jelöléseivel. Kivétel nélkül minden személy- és tehergépkocsira való autógumi az oldalán egy alfanumerikus kóddal van ellátva, ami jelzi a gumiabroncs jellemzőit. Többnyire ez a kód P betűvel kezdődik, de az is előfordul, hogy néhány kisteherautó gumiabroncsán az LT jelzést találhatja meg a vásárló. Ezek a jelzések nem csak azt határozzák meg, hogy melyik autógumi melyik típusú gépjárműhöz illik, hanem azt is, hogy a termék milyen teherbírással rendelkezik.

Természetesen ne csak a jelöléseket vegye figyelembe az autógumi vásárlásakor, hanem a termék futófelületét is vizsgálja meg! Ha többnyire kanyargós úton, rossz útviszonyok között szokott vezetni, mindenképp strapabíróbb, jobb minőségű autógumit válasszon! A legideálisabb, ha felkészül a legváratlanabb helyzetekre is, ezért defekttűrő autógumik mellett dönt.

Végül, de nem utolsó sorban az autógumi beszerzése előtt ismerkedjen meg a különböző kereskedésekkel, ugyanis csak megbízható helyről szabad gumiabroncsot vásárolni! Erről leginkább a vásárlói vélemények alapján győződhet meg, ezekről pedig az interneten, különböző fórumokon tájékozódhat.

Az Argo-Abroncs Bt. gumiabroncs kis- és nagykereskedésében biztos megtalálja az ideális, vezetési körülményeinek megfelelő autógumit. További információkat a termékekről honlapunkon találhat, amelyet a www.ar-go.hu címen érhet el. Kérdés, vagy észrevétel esetén hívjon minket telefonon, a 06-30-300-97-44-es számon, vagy írjon e-mailt az argoabroncs@t-email.hu címre!