RSS Feed

Revell festékekkel a tökéletes makettekért

Revell festékekkel a tökéletes makettekért

A makettek építése sokak kedvenc hobbija. Sőt, a makett építés több puszta hobbinál, egyenesen művészet. Ha jobban belegondolunk, ebben van is némi igazság, mert egy komplett hajó vagy harckocsi, esetleg repülő össze szerelése nem kis munka. Az első elemtől az utolsóig összeragasztani, mindent hajszálpontosan a helyére illeszteni, alakítgatni, sőt valósághűen ki is festeni valóban alkotói tevékenység.

A makett festékek, illetve azok használata az utolsó simítást jelentik egy maketten. Amikor már mindennel készen vagyunk, akkor következik az utolsó és legjobb lépés: feladni a makettre a ruháját. A makett testének pingálását sokféleképp lehet csinálni. Az kevés, hogy valakinek jó a kézügyessége, mert ha rosszul használja a festéket, nem tudja megfelelően karbantartani az ecsetet, az eredmény nem mindig lesz az igazi.

A makett festék lehet szintetikus, oldószer alapú vagy pedig vízbázisú. Az oldószer alapú festékek festékszóró pisztolyhoz és ecsethez is jók. A legismertebb márkák közé tartozik a Revell is. Fontos odafigyelni arra, hogy ezeket a festékeket hígítani kell használat előtt. Soha ne a saját dobozában hígítsuk a festéket, hanem külön tálkában. Az ecsettel való festéshez az 1:1 vagy az 1:1,5 arányú hígítás ideális, ilyen festékkel már szép felületek hozhatóak létre, nem lesz túl híg a makett festék.

A makettezést nem lehet elkapkodni, ha valóban gyönyörű munkát szeretnénk, ugyanígy igaz ez a makett festésre is. Egyetlen réteg nem elég ahhoz, hogy az eredmény valóban szép és valósághű legyen. Az alapozó után nyugodtan felfesthetünk még 2-3 rétegben makett festéket. Itt is kulcsszó a türelem, hiszen ha nem várjuk meg, hogy az előző réteg rendesen megszáradjon, kezdhetjük elölről, mert a következő fel fogja oldani azt.

Az élethű makettekhez minőségi festékre van szükség! Ilyen makett festék a Revell is! Ha Ön is ilyet keres, honlapunkon a www.makettek.hu –n érdemes szétnéznie, garantáltan megtalálja a tökéletes darabokat! Kérdése van a termékekkel kapcsolatban? Kérdezzen minket az info@sziklafonix.hu e-mail címen, vagy hívja a 06209703837 telefonszámot!