RSS Feed

Síkölcsönzés: ha nem szeretné tárolni nyáron

Az legelső síléc korát hivatalosan 2000-5000 évesre becsülik a tudósok, habár a mocsarakban talált leleteket az úgynevezett pollen-analízis elvégzése után inkább 2000-4000 évesre datálják, de bármelyik is legyen közelebb az igazsághoz, mindenképpen megdöbbentően régóta jelen van az emberiség életében. Sok olyan barlang-, illetve sziklarajzot is találtak, amik a korai kőkorszakból valók; ezeken sílécet használó emberek láthatóak. Az eddig megismertek közül a legrégebbi az 1929-ben feltárt, sízőt illusztráló rajz, amelyre a norvég Rödöy szigeten találtak rá, de sok rejtőzhet még felfedezetlenül. Valószínűleg akkoriban még nem az élvezeti értékéért használták a kezdetleges síléceket, inkább a téli, zord időjárásban való közlekedést akarták megkönnyíteni vele, de hát soha nem lehet tudni; izgalmas belegondolni, hogy elődeink is ugyanabban lelték örömüket, ami ma is roppant népszerű.

Szerencsére nekünk már nem kell saját kezűleg elkészítenünk a felszerelésünket, de még csak megvásárolnunk sem kötelező; síkölcsönzést is választhatunk, hiszen idénysportról van szó, így, ha nem akarunk év közben hosszú utat megtenni egy olyan országig, ahol bármikor síelhetünk, akkor csak nyűg a kihasználatlanság ideje alatt is tárolnunk. Éppen ezért olyan népszerű a síkölcsönzés, mert így másra hárul a tárolási és karbantartási feladat, mégis minden évben a legjobb felszerelést használhatjuk, és élvezhetjük ezt a népszerű téli sportot. Arról nem is beszélve, hogy ha gyermek van a családban, nem kell minden évben új sícipőt venni, mert a régit már kinőtte, egyszerűen csak nagyobb méretet kell kérni síkölcsönzéskor.

Cégünk, a Tottisí síkölcsönzéssel és szervizzel foglalkozik, ráadásul szinte egyedülálló módon a kölcsönzés és a visszavitel napjáért nem számol fel díjat, azaz két teljes nap ingyenes! A www.sikolcsonzo-szentendre.hu címen elérhető weboldalunkra kattintva megnézheti síkölcsönzési árainkat, ha pedig kérdése van, keressen minket a +36-30-210-3526-os mobilszámon, vagy írjon nekünk a gatotti69@gmail.com címre!