RSS Feed

Stand Up Paddle – Evezz állva, szörfdeszkán!

Megérkezett a szörfdeszka felhasználásának legújabb módja: nem kellenek hozzá hatalmas hullámok, de evezőre, egyensúlyra mindenképp szükség lesz, és nem utolsósorban vízfelületre.

Nem feltétlenül az extrém sportok világába sorolandó a Stand Up Paddle, másnéven SUP, de azért közel áll hozzá, ha azt vesszük, hogy a bátrabbak és az ügyesebbek jógázhatnak is rajta. Ez a sport ötvözi a szörfözést, hullámlovaglást és kenuzást. Első ránézésre azt hinnénk, hogy a lapátolás miatt, főként a karizmokat fejleszti, de nem csak oda korlátozódik a haszna, a befeszítés, egyensúly megtartása miatt erősödik a hasizom és hátizom is, tökéletes kardio edzésben lehet részünk a Stand Up Paddle során. Emellett javítja az állóképességet, segít kikapcsolni az agyat. A SUP-ot úgy érdemes értelmezni, hogy „jógázunk a vízen”. A Stand Up Paddle természeti közeli tevékenység, és új lehetőséget biztosít a vízi sportok terén. Eszköze egy olyan speciális szörfdeszka, amelyhez hosszú evezőlapát tartozik. A deszkák általában felfújhatók, de olyan kemények és stabil a felületük, mintha egy merev SUP szörfdeszka lenne. Utóbbiak többnyire erősített üvegszálból készülnek és körülbelül három-négy méteresek. Ezeknek a sportszereknek az ára százötvenezer forintnál kezdődik, innen a határ a csillagos ég, attól függően milyen anyagból készül a SUP szörfdeszka és melyik cég gyártja.Ez az élénkítő, egyben relaxációs sport minden korosztály számára ajánlott, tudásszinttől, képességtől függetlenül.Csoportban és egyedül is hódolhatunk ennek a sportnak, bármilyen vízfelületen végezhetjük. A SUP főleg meleg éghajlaton, tengerpartokon, nyaralóhelyeken népszerű, de egyre több hely lehetőséget biztosít a „víz felszíni jógára”. Magyarországon Tihanyban és Agárdon van SUP központ.

Ha vízpart mellé tervezi nyaralását, és kedvet kapott a Stand Up Paddle-hoz, akkor keresse fel cégünket, a Sportvilág Hungary Kft.-t, és szerezze be nálunk a SUP eszközeit, amelyeket a www.sportvilag.addel.hu honlapunkon megtalálhat. Kérdés esetén írjon e-mailt a sportvilag@sportvilag.com címre, vagy hívjon a 06-1-427-0297 telefonszámon!