RSS Feed

Tanácsok a vérnyomásmérő otthoni használatához

Túl alacsony pulzusszám, vagy állandóan az egekbe szökő vérnyomás? Sok ember küzd ilyen problémákkal, amik sokszor kellemetlen tünetekkel járnak. Az esetek többségében azonban a vérnyomás-ingadozás kordában tartható, és a beteg állapota a normális keretek között marad. Sokan tartanak éppen ezért otthon saját vérnyomásmérőt is, hogy az otthonukban bármikor ellenőrizhessék a vérnyomásuk aktuális értékeit.

Ma már a korszerű vérnyomásmérők pontos és megbízható adatokat képesek szolgáltatni, ami megkönnyíti az önellenőrzést és a pontos kezelést. Persze ez csak abban az esetben tud megvalósulni, ha a beteg tudja, hogyan kell használni szabályosan a vérnyomásmérőt, és képes a mért adatokat helyesen leolvasni.

A vérnyomásméréshez megfelelően elő kell készülni, és ez azt jelenti, hogy nem elég, ha tudjuk kezelni a vérnyomásmérőt, hanem testileg is ideális állapotba kell kerülni, különben az adatok nem lesznek megfelelőek. Közvetlen vérnyomásmérés előtt ne igyon kávét, ne gyújtson rá cigarettára, ne végezzen intenzív testmozgást, igyekezzen nyugodt állapotba kerülni! Érdemes néhány percig nyugodtan ülni, és csak azután megkezdeni a mérést. Ne keresztezze a lábait, ne beszélgessen, a karját tartsa lazán maga mellett! Ügyelni kell a vérnyomásmérő megfelelő mandzsettaméretére is, mert, ha az nem illeszkedik, rossz lesz az eredmény. A mérést lehetőleg minden alkalommal nagyjából ugyanabban az időben kell végezni.

A vérnyomásmérő használatakor nemcsak akkor kaphatunk valótlan adatokat, ha nem tartjuk be az ilyenkor szükséges előírásokat, hanem akkor is, ha magával a készülékkel van gond. Rosszul van beállítva, vagy elromlott a vérnyomásmérője? Ne aggódjon, a megfelelő helyen gondoskodnak arról, hogy újra működjön és pontosan mérjen!

A www.vernyomasmerokalibralas.hu weboldalon cégünk, a Commed Trade Kft. szolgáltatásainak összefoglalóját találja, amiből kiderül, hogy vérnyomásmérők javítását és kalibrálását is ránk bízhatja. Forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe szolgáltatásainkat rövid határidővel, megfizethető árakon! Elérehetőségeink egyikén szívesen nyújtunk részletes tájékoztatást: a + 36-1-252-0758-as telefonszámon, vagy a commed@commed.hu e-mail címen elér minket!