RSS Feed

Tanácsok autó akkumulátor vásárlásához

Gépjárműve manapság már egyre több vezetni tudó embernek van. Autóval közlekedni nemcsak gyorsabb, kényelmesebb és praktikusabb, de sok esetben okosabb megoldás is. Az autótulajdonosok számának növekedése azonban nem jelenti azt, hogy ezzel arányosan  nő az autóhoz értők száma is. Sokan vannak, akik tanácstalanul állnak egy-egy gumicsere, olajcsere vagy éppen akkumulátor vásárlás előtt és információk hiányában hibásan kezelnek, vagy rosszul választanak.

Az autó akkumulátora általában három és öt év között működik megbízhatóan. Ha már nehezen megy az indítás, érdemes elvinni egy profi műhelybe, ahol megállapítják, hogy a töltéssel van- e a gond, vagy ideje új alkatrészt vásárolni.

De honnan tudja a laikus autótulajdonos, milyen akkumulátort is kellene választania? Valójában a választás nem akkora ördöngősség. Tudni kell hozzá az autó típusát, a motor fajtáját és az akkumulátor méretét, illetve a polaritását is. Amennyiben megtehetjük, és passzol az autónk paramétereihez, mindenképpen válasszuk a nagyobb méretű akkumulátort, mert a nagyobb méret nagyobb teljesítményt is jelent, valamint hosszabb élettartamot is.

Vizsgáljuk meg választás előtt, hogy az alkatrész mekkora indítóárammal rendelkezik. A nagyobb indítóáramú akkumulátor értelemszerűen nagyobb kapacitással is rendelkezik. Ez a tulajdonság különösen télen jön jól, amikor a hidegben amúgy is nehezebben indul el az autó.

Ne tévessze meg a jól csengő márkanév! Válasszon ajánlások, tesztek és tapasztalatok alapján!

Minőségi akkumulátorokat rendelne, online, kényelmesen és jó áron? Látogasson el a www.csorba-akku.hu honlapra, ahol motorokba és autókba is talál hosszú élettartamú, minőségi alkatrészeket. Ne járja a boltokat naphosszat, spórolja meg a sorban állást és szerezze be a szükséges akkumulátorait webáruházunkból. Nem találja valamelyik terméket? Szakmai tanácsra lenne szüksége? Örömmel állunk rendelkezésére és válaszolunk minden felmerülő kérdésére a +36/20/944-9295-ös telefonszámon, vagy az info@csorba-akku.hu-n!