RSS Feed

Tárolja borait minőségi bortartályokban!

A borkészítésnek régi időkre visszanyúló hagyománya vagy Magyarországon, hiszen fejlett borkultúrával rendelkezünk. Ennek eredményeképpen számos neves pincészet, bortermelő család működik ma is az ország különböző bortermő vidékein, és készíti kiváló italait. A minőségi borok készítéséhez és a már elért színvonal megtartásához tudás, tapasztalat és odafigyelés szükséges. A szőlőtőkék gondozásától a szüretelésen át a bor tárolásáig és palackozásáig minden munkafázisban a tökéletességre kell törekedni, hogy a kitűzött cél megvalósulhasson, és a poharakba igazán jó bor kerülhessen.

A bortartályok is egy fontos részletet és állomást képviselnek. A minőségi bortartály megléte elengedhetetlen a bor minőségének megtartásához. A borban, a tárolás során kémiai, mikrobiológiai és fiziko-kémiai folyamatok zajlanak, aminek zavartalanságát a tartálynak kell biztosítania. A bor érésében a körültekintően kiválasztott bortartálynak kulcsszerepe van. Egy jó bortartály tehát nem károsítja a bort a belőle kioldódó anyagokkal, nem változtatja meg az ízét, vagy az illatát a tárolás során. A bortartály lehet műanyag, vagy készülhet rozsdamentes acélból is. Az utóbbi kicsit drágább ugyan, de garantáltan megbízható minőséget képvisel. Úszófedeles változatban olyan előnyöket biztosít a tulajdonosainak, amivel hosszú távon elégedettek lehetnek.

Az úszófedeles bortartályok lehetnek tömlősek, vagy tömlő nélküliek, azaz parafinosak. A tömlő nélkül működő tartályok kezelése egyszerűbb. Az úszófedél biztosítja, hogy a bor ne kapjon levegőt, védi a portól és attól, hogy egyéb szennyeződések jussanak bele.

A www.prenker.hu weboldalon borászati eszközök és berendezések széles kínálatából vásárolhat, és mindent megrendelhet, amire csak a minőségi borkészítéshez szüksége van! Keressen fel minket bizalommal, és használja termékeinket a minőségi borok előállításához! Amennyiben szeretne több információhoz jutni, csak hívjon minket a +36-20-468-0498-as, vagy a +36-20-981-9902-es telefonszámokon, illetve írjon nekünk üzenetet a honlapunk kapcsolat menüpontja alatt található űrlap segítségével!