RSS Feed

Tata autó

Talán nem mindenkinek jelent ez a név bármit is. A Tata, egy indiai autógyártó cég, aki megalkotta a világ legolcsóbb személyautóját, a Tata Nano-t.

Tata autóA kisautó eredetileg Indiának készült, az indiai emberek igényeihez, és szükségleteihez mérten. Az európai embernek is annyira megtetszett, hogy végül Európába is eljutott a Nano. A Tata autó ígéretéhez tartotta magát, és sikerült 100.000 rúpiás autót készítenie, ami átszámítva 450 ezer forintnak felel meg.

Az autó hossza 3,1 méter, szélessége 1,5 méter, magassága pedig 1,6 méter, és a robogókról ismert 10 hüvelykes kerekeken gurul. Az ötajtós Nano-t a hátsó kerekek közé épített 624 köbcentis, kéthengeres, 33 lóerős motor mozgatja. Végsebessége alig viszi el a 100 km/h-t. Való igaz, nem a száguldás, és a sebesség ihlette.

Tata autóA Tata autó, a Nano-val új értelmet adott az olcsó autó fogalmának. Nagyon hosszú idő óta nem találkozhattunk olyan autóval, amelyért 1,5 millió forintnál kevesebbet kértek volna az autógyártó cégek.  A Tata autó a Nano-n kívül más személyautót is piacra dobott, köztük a Tata Xenon-t, a Tata Aria-t, a Tata Indica-t , valamint a Tata Indigo-t, és Safari-t is. 

Címkék: , , ,