RSS Feed

Teraszfedés okosan! – Fontos tudnivalók az előtetőkről

Az előtetők alkalmazása minden esetben előnyös választás, véd minket az esőtől, vagy az erős napsugárzástól. Napjainkban már nemcsak bejárati ajtók külső fedéséhez használják az előtetőket, hanem teraszok kialakításához is.

Sokan rendelkeznek olyan házzal, ahol eredetileg nincs kialakítva fedett teraszrész, ami egy komfortos otthon szempontjából nagy veszteség, ugyanis minden kertes házhoz szükséges egy olyan fedett rész, ahová elvonulhatunk, és élvezhetjük a friss levegőt. A tulajdonosok többsége azért halasztja folyamatosan a terasz felépítését, mert egy masszív szerkezetért jelentős összeget kell kifizetni. Az előtető ennél jóval gazdaságosabb megoldás, és még komoly építkezésbe se kell fogni megvalósításához!

Az előtető kialakításához különösebb kritériumoknak nem kell megfelelnie otthonunknak, bárki számára elérhető megoldás, aki szeretné komfortosan élvezni kertjének látványát! Többféle megoldás létezik a terasz kialakításához, legtöbbször a ház oldalából alakítják ki a fedett helyet.

A felhasznált alapanyagok különbözőek, fa- vagy alumíniumszerkezetből is megvalósítható az előtető. A fedést biztosító üveg ellenáll az UV sugárzásnak és többféle színben kapható.

Az előtetőket ponyvás változatban is elérhetjük, bár az ilyen típusú megoldás inkább a vendéglátóhelyeknek kedvez, ahol a vendégek igényt tartanak a fedett teraszra. Az ilyen típusú előtetőket könnyű lebontani, de vannak olyan éttermek, ahol egész évben elérhető a külső fedett rész, a hideg időben pedig különböző fűtési technikákkal biztosítják a meleget. A ponyvák rendkívül erősek, szélnek, esőnek ellenállnak, így nem kell attól tartani, hogy bármilyen időjárási tényező kárt tenne az anyagban, vagy a tartószerkezetben!

Ha otthonában is szeretné élvezni a fedett terasz nyújtotta előnyöket, keresse a Hungaplan Kft.-t! Szolgáltatásainkról honlapunkon találhat információkat a www.hungaplan.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-277-5541-es számon vagy írjon e-mailt a hungaplan@t-online.hu címre!