RSS Feed

Tudjon meg mindent a csepegtető öntözőrendszerekről!

A növények locsolásához rendszeresen nagy mennyiségű vízre van szükség, ehhez viszont mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. Ám a csepegtető öntözőrendszer a víztakarékosságra épül, és korszerű technológiájának köszönhetően ideális nedvességet biztosít növényeink számára.

A csepegtető öntözés technikáját eredetileg zöldség ültetvények, gyümölcsös kertek, sövények esetében használták, de számos előnyének köszönhetően az utóbbi időben már a kertekben is alkalmazzák ezt a módszert. 

A rendszer mérsékelten juttatja a vizet kicsivel a talaj felszíne alá, vagy közvetlenül a növény tövéhez. A csepegtető öntözőrendszer technikája megakadályozza, hogy jelentős mennyiségű vízveszteségünk keletkezzen, ugyanis a talaj felszínén történő hagyományos locsolás során, párolgás következtében nagymennyiségű folyadék tűnik el. A szerkezet másik nagy előnye, hogy csakis a növény gyökérzetének területén nedvesíti át a földet. Az idő múlásával, ha szükséges, a rendszert áttelepíthetjük, alakíthatjuk, bővíthetjük a környezet igényeihez igazodva. Az úgynevezett csepegtető gombák cserélhetők, vagy kiiktathatók, a használaton kívüli csőszakaszokat pedig dugó felhasználásával ki tudjuk iktatni.

A csepegtető öntözőrendszer alkalmazásához bizonyos kritériumoknak meg kell felelnie a körülményeknek. Mivel a rendszer nagyon érzékeny, nem mindegy, hogy az öntözővízben milyen vegyi anyagok találhatók, ezért feltétlenül számoljunk szűrőberendezés telepítésével is, ellenkező esetben az öntözőrendszer meghibásodhat. Ügyeljünk arra, hogy a csepegtető csőbe moha, földdarabok, egyéb szennyeződések ne kerüljenek bele, de ha ez mégis fennáll, a locsolási szezon végén alaposan tisztítsuk át a rendszert!

Ha Ön is szeretné a megfelelő nedvességet biztosítani növényei számára, mindezt víztakarékos módszerrel, akkor vegye igénybe cégünk, az Aqua-Matic Kft. szolgáltatásait, és telepíttessen kertjébe csöpögtető öntözőrendszert! Bővebben honlapunkon, a www.aqua-matic.hu webcímen tájékozódhat! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-30-586-8013-mas számon vagy írjon e-mailt az info@aqua-matic.hu címre!