RSS Feed

Tudjon meg többet a dugókulcsokról!

Legyen szó otthoni vagy munkahelyi szerszámokról, ahhoz, hogy tökéletes produktumokat lehessen előállítani vagy megfelelő szervizszolgáltatást biztosítson az adott vállalkozás, az eszközökből soha sem elég. Számos területen az egyik legfontosabb szerszámoknak a dugókulcsok számítanak.

A dugókulcsok a csavarfejek és a csavaranyák meghúzására, illetve kiengedésére szolgáló szerszámok. Gyakorta króm-vanádium ötvözetből készülnek, de manapság előfordulhat, hogy más alapanyagot használnak fel a gyártásukhoz. Henger alakúak, az egyik végükön a csillagkulcsokhoz hasonló dupla-hatszög kialakítás található, ez gondoskodik a csavar fogásáról. A másik végén pedig egy négyzet alakú nyílás van, ebbe a nyílásba kell bepattintani a hajtókart, amivel magát a dugókulcsot szokták forgatni a szerszámokat használó szakemberek. A hajtókar csatlakozója általában mágneses vagy rugós mechanizmus segítségével feszít ki két fémgolyót, amelyek a kulcs rögzítéséért felelnek.

A dugókulcsokból különböző típusú eszköz áll rendelkezésre, közülük a legismertebbek a kerékkulcsok, amelyek az autók kerékcsavarjainak eltávolítására és meghúzására szolgáló szerszámok. Az autók gyári készletében található, általában L-alakú kerékkulcsok gyakran kudarcot vallanak, ezért érdemes beszerezni egy masszívabb keresztkulcsot vagy akár többet tartani belőlük, így bármikor egyszerűen pótolhatóvá válnak.

Végül, de nem utolsó sorban fontos tudni, hogy a dugókulcsokat leggyakrabban racsnis hajtókarral használják, ezek a racsnis csillagkulcsokhoz hasonlóan az egyik irányba húznak, a másik irányba csak kattognak.

Szerezze be minőségi szerszámait cégünk, a Sziget-szer Kft. kínálatából! Választékunkban különböző típusú Bahco dugókulcsok közül válogathat. Termékeinkkel honlapunkon keresztül ismerkedhet meg, amelyet a www.sziget-szer.hu címen érhet el, nézzen körül nálunk! Felmerülő kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-24-656-332-es számon vagy írjon e-mailt az info@sziget-szer.hu címre, szívesen segítünk!