RSS Feed

Tudjon meg többet a kefekötőkről!

A hétköznapokban az emberek gyakorta használják az „Iszik, mint a kefekötő” szólást bizonyos személyek leírásának esetében, azonban magával a kefekötő kifejezéssel csak kevesen vannak tisztában. Szerencsére sohasem késő tanulni, ezért most itt a lehetőség arra, hogy közelebbről is megismerkedjen a kefekötő szó valódi jelentésével!

A kefekötő, ahogy a nevéből kikövetkeztethető, olyan szakemberre utal, aki a kefék elkészítéséért felel. Termékeivel számos helyen találkozhatnak az emberek, elég csak a takarításra, vagy a cipőpucolásra gondolni, de még az ecseteket és a különböző takarítóeszközök bizonyos alkatrészeit is a kefekötők készítik el. A korábbi évtizedekben a kefekötők legfontosabb alapanyaga a disznósörte, a lószőr és a tehénfarok voltak, amiket mészárosoktól, tollas cigányoktól vettek, de lófarkat, tehénfarkat a gazdáktól is kaptak, akiktől a késztermékért cserébe járt az állati eredetű alapanyag. A kefék farészét régen bükkfából, esetleg kőrisfából asztalos készítette el a kefekötők számára, az utóbbi évtizedekben pedig az alapanyagok beszerzése és használata is megváltozott. Főként Kínából importált disznósörtét használnak, a nyelek pedig gyakran készülnek műanyagból is.

Korábban a kefekötők a termékeiket különböző módokon készítették el, azonban mára ez a tömegtermelés miatt alaposan megváltozott. A cél manapság az, hogy minél több termék készüljön el rövid időn belül, így a vásárlóknak mindig van lehetőségük arra, hogy az igényeiknek megfelelő keféket szerezzék be.

Az 1001 Kefe Bt. termékei esetében az igényes kidolgozás a legfontosabb, ugyanakkor a modern gyártási módszereknek köszönhetően mindig kellő mennyiség áll rendelkezésre a kefékből, vagyis vállalkozásunknál a múlt és a jelen tökéletes párost alkot! Ismerkedjen meg Ön is keféinkkel, amiket honlapunkon, a www.1001kefe.hu címen tekinthet meg! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-1-322-7344-es számon, vagy írjon nekünk üzenetet az 1001kefe@gmail.com e-mail címünkre!