RSS Feed

Tudjon meg többet a kölyökkutyák etetéséről!

Amikor a családba kölyökkutya érkezik, a gazdik hirtelen azt sem tudják, mivel kedveskedjenek a kis csöppségnek. Ilyenkor az újdonsült állattulajdonosok a jó szándéktól vezérelve hajlamosak túlzásba esni, és például olyan kutyatápot adni a pici ebnek, ami egyáltalán nem válik az előnyére. Mielőtt bárki magához venne egy kölyökkutyát, részletesen tájékozódjon az etetésről és a kutyatápokról, ugyanis komoly, az állat élete végéig tartó emésztési zavarokat is lehet okozni a nem megfelelő táplálással!

Fontos, hogy a gazdik, mielőtt elhoznák a tenyésztőtől a kiskutyát, megkérdezzék, hogy milyen kutyatáppal etette a csöppséget. Csak olyan kölyökkutyát szabad hazavinni, aki már nem szopott és legalább egy hete teljesen önállóan eszik. A leendő kutyatulajdonosoknak fel kell arra készülniük, hogy tenyésztők általában egy drágább, bébiknek való, elválasztó táppal kezdik az evés tanítását, annak érdekében, hogy az immunrendszerük megerősödjön. Ez az információ azért fontos, mert a jövevény elhozatala után feltétlenül ugyanazzal a kutyatáppal kell etetni a kicsit, amit megszokott. Ha ezt nem tartjuk be, nagy valószínűséggel hasmenése, puffadása lesz. Később természetesen átállhatunk más kutyatápra, amit a következőképpen tehetünk meg: keverve adjuk a tápot, arányosan egy hét alatt növelve az új táp arányát, végül csak azt adva neki.

10-12 hetes korukra már megerősödnek a kutyák. Ekkor már kaphatnak a kutyatáp mellett zöldséget, rizst, később pedig sovány húst, például csirkenyakat. A legegyszerűbb és a legideálisabb megoldás a kutyus etetésére egy jó minőségű száraz kutyatáp. Ne sajnálja a pénzt e téren, hiszen a kiskutyának a legjobb minőségű táplálékra van szüksége a fejlődéshez!

Ha Ön is szeretné megadni a legjobbat a kis jövevénynek, fedezze fel cégünk, a Mawanda Moon Bt. Kutyakellék webáruházának kutyatáp választékát! Tőlünk egyszerűen és könnyedén vásárolhat minőségi terméket kedvencének. A termékeket webshopunkban tekintheti, illetve rendelheti meg, amit a www.kutyakellek.hu címen érhet el. Kérdés esetén hívjon bennünket telefonon, a 06-30-528-6161-es számon, vagy írjon e-mailt az info@kutyakellek.hu címre!