RSS Feed

Tudnivalók a csiszoláshoz használt végtelenített szalagokról

Mielőtt nekiállnánk a csiszolásnak, először be kell szereznünk a megfelelő csiszolástechnikai eszközöket. A minőségi csiszoláshoz minőségi alapanyagok kellenek, éppen ezért érdemes minden részletre odafigyelnünk. Cikkünkben bemutatjuk a profi csiszoláshoz elengedhetetlen végtelenített szalagokat.

A végtelenített szalagok műgyantakötésű, szemcsézett csiszolószalagok. Terhelhetőségüket a nagy szakítószilárdsággal bíró, robusztus hordozópapír-alátétüknek köszönhetik, éppen ezért a végtelenített szalagok hosszan tartó használathoz is alkalmasak, és remekül illenek az él-, kontakt- és szalagcsiszoló gépekhez. A végtelenített szalagokat főleg fa csiszolásához szokták felhasználni, ezen belül több fatípus is szóba jöhet a keményfáktól a nagy gyantatartalmú puhafákig. Antisztatikus kivitelezésüknek köszönhetően megakadályozzák a csiszolószerszám csiszolási portól való eltömítődését, így óvják az eszközt a meghibásodástól.

A végtelenített szalagok többféle méretben is kaphatóak attól függően, hogy éppen mire van szükségünk. Gyakorlatilag bármilyen csiszolási munkához használhatóak, a keményfa és a puhafa csiszolására ugyanúgy alkalmasak. Furnérozott felületek és rétegelt falemezek csiszolása is könnyedén megoldható a végtelenített szalagokkal. Érdemes annyit tudni a végtelenített szalagok tárolásáról, hogy nem szerencsés hosszú ideig kitenni őket közvetlen napfénynek, illetve ne legyenek az ablakok, vagy fűtőberendezések közelében. Tartsuk őket szárazon és fagymentesen, körülbelül 18-25 °C hőmérsékleten, így biztosan hosszú ideig használhatóak lesznek a végtelenített szalagok!

Csiszolási munkához megfelelő és minőségi eszközöket keres? Forduljon bizalommal az F-K Technika Kft.-hez! További információért látogasson el honlapunkra, a www.fk-technika.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-990-7356-os telefonszámon, illetve a fktechnika@gmail.com e-mail címen!