RSS Feed

Tudnivalók a fa nyílászárók előnyeiről

Soha sem egyszerű a döntés, ha nyílászárót kell választanunk. Napjainkban folyamatos érveket, ellenérveket sorakoztatnak fel a fa nyílászárók mellett, korábban nagyon népszerű megoldás volt a háztartásokban, majd egy idő után az ilyen típusú ablakokat, ajtókat lecserélték műanyag nyílászárókra, mostanra pedig visszatértünk a kezdetekhez, így ismét hódítanak a fa nyílászárók!

A fa ablakok, ajtók az egyediséget képviselik és visszatükröződik bennük a hagyomány tisztelete. Azok számára ideális megoldás az ilyen típusú nyílászáró, akik ódzkodnak a mindent elborító műanyag áradattól, és otthonaikban inkább a természet jegyeit szeretnék felhasználni. A fa sokkal komfortosabb közérzetet biztosít, és bármilyen lakberendezési stílushoz ideális. A fa nyílászárók számos előnye leginkább akkor mutatkozik meg, ha megfelelő szerekkel karbantartjuk, mivel élő anyagról van szó, bizonyos időközönként igényli a gondoskodást.

A fáról évszázadok óta tudjuk, hogy kiváló tulajdonságokkal rendelkező építőanyag. Nagy keresztmetszetének köszönhetően rendkívül stabil, emiatt nagy belmagasságú nyílászárók esetében is alkalmazhatjuk. A fa ajtók, ablakok garantálják a természetes légcserét, szabályozzák otthonunk páratartalmát, így megakadályozzák a penészedést. Ha fa nyílászárót szeretnénk beépíteni, nagyobb költséggel számoljunk, mint a műanyag ablakok esetében, de hosszútávon mindenképp megtérül befektetésünk! A fa nyílászárókkal kapcsolatban is előfordulhatnak hibák, de a jó hír, hogy nagyon egyszerűen javíthatók az ilyen típusú ajtók, ablakok! Nemcsak könnyen üvegezhetők, hanem zárszerkezetük vagy vasalásuk is jól cserélhetők, sőt, ha sérült, vagy karcolódott a faszerkezetet, csak egy kis csiszolópapírra lesz szükségünk, alapozóra, némi festékre, és a javítás után szinte olyan, mintha új lenne a nyílászáró!

Ha éppen felújítás előtt áll és korábbi műanyag nyílászáróit fa ajtókra, ablakokra szeretné lecserélni, keresse a Hurrycan Lakásfelújító csapatát! További információkat honlapunkon találhat a www.hurrycan.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-308-2909-es számon, vagy érdeklődjön e-mailen az info@hurrycan.hu címen!