RSS Feed

Tudnivalók a kábelvágókról

Elektronikai és villanyszerelési területen fontos, hogy minőségi szerszámmal dolgozhassanak a szakemberek. Ha kábelezéssel foglalkozunk, az egyik nélkülözhetetlen eszköz a kábelvágó, amelyből többféle kialakítású, funkciójú áll a rendelkezésünkre.

A szakemberek akkumulátoros – és kézi kábelvágók közül választhatnak. Utóbbi típusokból különféle kialakításúak állnak rendelkezésünkre, alkalmazásuk leginkább attól függ, hogy milyen munkafolyamathoz szeretnénk használni. Kézi kábelvágóból fontos megemlíteni a körkábel csupaszolót, amely mechanikus kilincsműves változatban kapható. Nélkülözhetetlen az alumínium – és vörösréz kábelek lapításmentes vágásához. Használatához nem kell nagy erőt kifejteni, így a vezetékek vágása egyszerűvé válik. Egy alap kézi kábelvágó felszerelésből nem hiányozhat az olyan típusú eszköz, amelynek segítségével 25, vagy 35 mm átmérőjű vezetéket vághatunk több darabra. A vágófej kialakítása garantálja, hogy olyan szűk helyeket is elérhetünk vele, ahonnan nem lehet a vezetékeket kihúzni, mégis szükséges, hogy rövidítsük a zsinórok hosszát.

Napjaink technológiájának köszönhetően már lehetőség van olyan kábelvágó megvásárlására is, ami akkumulátorral működik, így egyáltalán nem kell erőlködnünk egy vastagabb kábel elvágásának esetében. Az akkumulátoros kábelvágó kétfokozatú hidraulikus rendszerének köszönhetően rendkívül gyors és hatékony a munkavégzés, és 360 fokban elforgatható a szerszámfej, így bármilyen kis réshez is odaférhetünk. Az ergonomikus fogó hozzájárul a fáradtságmentes, és biztonságos vágási munkálatokhoz, így elsősorban olyan feladatokhoz ajánlott, ahol hagyományos, kézi kábelvágóval esélytelen gyors és precíz munkát végezni. Az akkumulátoros kábelvágó hibás működés esetén megmutatja a problémát, így nem veszítünk értékes perceket hibakereséssel.

Ha megbízható, biztonságos kábelvágóra van szüksége, a Weidmüller Kft. kínálatában megtalálja! Tájékozódjon termékeinkről weboldalunkon a www.weidmueller.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-1-382-7700-ás számon, vagy írjon e-mailt az info@weidmueller.hu címre!