RSS Feed

Tudnivalók a sűrített levegős rendszerekről

A sűrített levegős rendszerek nem jöhetnek létre sűrített levegőt kezelő berendezések nélkül. A kezelés alapvetően két folyamatból áll, ez a szárítás, illetve a szűrés. Az, hogy pontosan milyen berendezést választunk a sűrített levegős rendszerhez, a felhasználás módjától függ. A kompresszor lesz az, ami biztosítja az előre meghatározott mennyiségű sűrített levegőt. A sűrített levegős rendszerek akkor lépnek be a képbe, amikor el kell juttatni a levegőt a különböző gépekhez és készülékekhez. Ezek az ellátó hálózatok horganyzott vascsőből, vörösréz csőből vagy műanyag csőből, illetve szerelvényekből épülnek fel, tökéletes csatlakozást biztosítva a kompresszornak a gépekhez.

A sűrített levegős rendszerhez tartozó csővezeték megtervezése nem olyan egyszerű feladat, figyelembe kell venni a geometriai tényezőket a levegő megfelelő áramlásához. A tapasztalt szakemberek ilyenkor az esetleges későbbi bővítést is figyelembe veszik, és már eleve erre készülve tervezik meg a sűrített levegős rendszert. A rossz elvezetés vagy a zárószelepek hiánya komoly gondokat okozhat, például a kondenzvíz lecsapódását, ami károsítja az egész rendszert. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a sűrített levegős rendszereknél nem elég az alapos tervezés és a profi kivitelezés, rendszeres ellenőrzésre van szükség ahhoz, hogy időben megakadályozhassuk a nagyobb problémák kialakulását.

Sűrített levegős rendszerek szakszerű megtervezéséért és kivitelezéséért forduljon bizalommal cégünkhöz, a Defém Kompresszor-Technika Kft.-hez! További információért látogasson el honlapunkra, a www.kompresszor-technika.hu webcímre, és ismerje meg szolgáltatásaink részleteit! Munkánk magas színvonaláért szaktudásunk és jól felszerelt eszközparkunk felel, győződjön meg róla Ön is! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-52-411-911-es és a 06-20-519-1541-es telefonszámok egyikén, illetve az info@kompresszor-technika.hu e-mail címen, szakértő kollégáink rendelkezésére állnak!