RSS Feed

Tudnivalók a szilikon szimeringekről

A gépjármű tulajdonosok el sem tudják képzelni, hogy hányféle alkotóelemből tevődik össze autójuk, amelyek többsége főként a biztonságos közlekedésért felel. E téren elengedhetetlenek az úgynevezett szimeringek, amiket más néven biztonsági tömítésnek is hívnak a szakemberek, ugyanis, ha hiányoznának a motorházból, az rendkívül komoly problémákat okozna!

A szimeringekből különböző típusok állnak a gépjármű tulajdonosok rendelkezésére, amelyekből manapság főként a szilikon alapanyagúakat részesítik előnyben, mivel számtalan előnnyel és pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek. Ilyenek például a szilikonból készült szimeringek.

A szilikon szimeringek kifejezetten a speciális körülményeknek megfelelően lettek kifejlesztve, hiszen, mint köztudott, a szimeringek egyrészt meggátolják, hogy szennyeződés kerüljön a motorházban található hűtőfolyadékba, olajba, másrészt utóbbiak tömítéséért felelnek. Előbbiek miatt szükség volt olyan anyagú szimeringek legyártása, amelyek ellenállnak a savas, erős kémiai összetételű folyadékoknak – így esett a választás a szilikonra.

A szilikon szimeringek a gumi tömítéseknél jóval strapabíróbbak és masszívabbak, így sokkal tovább lehet ezen alkatrészekre számítani, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szilikonnak is véges az élettartama! Ahhoz, hogy időben tudja cserélni a szilikon szimeringeket, mindig ellenőriztesse állapotukat szakemberrel!

Természetesen a szilikon szimeringekből is különböző méretek állnak rendelkezésre, ezért, ha legyárttatná a fontos alkatrészeket, mindenképp legyen tisztába a pontos mérettel, amire Önnek szüksége van!

Ha szilikon szimeringre van szüksége, keresse fel a KTT Kubinszky Tömítéstechnika Kft.-t! Termékeink minőséget és megbízhatóságot képviselnek, így garantáljuk, hogy nem fogja megbánni, ha mellettünk dönt! További információkat vállalkozásunk tevékenységéről honlapunkon,  a www.ktt.hu oldalon találhat! Kérdés esetén keressen minket bizalommal telefonon, a 06-99/524-270-es számon vagy írjon e-mailt a ktt@ktt.hu címre!