RSS Feed

Tudnivalók az ideális horgászfelszerelésről

Aki egyszer megismerkedik a horgászattal, rövidesen rajongójává válik. A természet közelsége, a csend, mind olyan tényezők, amik egy fárasztó munkahét után jótékony hatással vannak gondolkodásunkra, lelkünkre. Ahhoz, hogy sikerélménnyel gazdagodhassunk a tevékenység során, megfelelő horgászfelszereléssel kell rendelkeznünk.

A horgászfelszerelések eltérő összetételét a halfogási módszerek határozzák meg, amikhez különböző kellékek szükségesek. Alapvetően három fő típusra oszthatók a technikák, fenekezésre, úszózásra, pergetésre, vagyis a specifikusabb felszerelés érdekében ismernünk kell, hogy melyik fogási stratégiát választjuk. A módszerektől függetlenül ajánlott a kapásjelző, és a komfortos horgászszék beszerzése is!

A fenekezés fogás módszer lényege, hogy természetes csalétekkel rendelkező horgunkat ólommal súlyozva hajítjuk a vízbe, majd ezután várjuk a kapást, amit a zsinór mozgása jelez. A technika nélkülözhetetlen eszköze a fenék ólom, amelyet sokféle méretben és alakzatban szerezhetünk be, ezt a zsinór végére kötjük, vagy csúszóólomként alkalmazzuk.

Az úszós horgászat esetében a természetes csalit kiegyensúlyozott úszóval juttatjuk a vízre, a kapást az úszó mozgása jelzi, víz alá süllyedhet, vagy annak felszínén mozoghat. Ez a módszer azért előnyös, mert a víz bármely rétegében lehetőségünk van horgászni, és az alkalmazott szerelékek esetében az iszapos fenék sem jelent akadályt.

Végül, de nem utolsósorban a pergetési technika a sportszerűségen és a gyorsaságon alapszik. Itt végig kapcsolatban vagyunk horgászfelszerelésünkkel, ilyenkor a műcsalit folyamatosan magunk felé húzzuk, így próbáljuk kivívni a ragadozó halak étvágyát.Ennél a módszernél célpontunkká válhat kis a méretű sügér, csuka vagy harcsa.

Ha megfelelő horgászfelszerelésre van szüksége, valamelyik eszköze hiányzik, akkor keresse fel a Kutyafalat Webáruház kínálatát, és válogasson különböző horgászati termékeink között! Felszereléseinket a www.kutyafalat.hu címen érheti el, kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-20-250-1757-es számon, vagy írjon e-mailt az info@kutyafalat.hu címre!