RSS Feed

Tudnivalók az LTE rendszerekről

A technológiai fejlődés megállíthatatlan, gyorsasága miatt rohan a mi világunk is. Ha lépést akarunk tartani vele, igyekeznünk kell! Napjaink legfontosabb innovációja a mobil távközlés. A mai készülékek több számítási kapacitással rendelkeznek, mint a holdra szállás idején a NASA összes gépe együtt! A technológia folyamatosan fejlődik, új távlatokat nyitva a mindennapi és üzleti életünk gördülékenyebbé tételében. Most egy kis betekintést nyújtunk a mobil adatátvitel egyik leginkább fejlődő ágába, az LTE rendszer működésébe, mely akár száz megabites adatátviteli sebességre is képes, emellett stabil és gyors internet elérést biztosít a vezeték nélküli eszközöknek!

Az LTE egy mozaikszó, az angol Long Term Evolution kifejezésből, jelentése hosszútávú fejlődés, ami egy negyedik generációs vezeték nélküli adatátviteli szabvány. Az új hálózatnak köszönhetően a telekommunikáció az addiginál olcsóbb és a vezeték nélküli WLAN technológiát is támogatja. Emellett lehetővé teszi, hogy valaki a mobiltelefonjáról hívásokat kezdeményezzen vagy SMS-t küldjön akár egy VoIP- vagy egy WLAN-hálózatra kapcsolódva LTE WIFI router segítségével.

A legújabb, 1-2 éve megjelent technológia már 450 Mhz-es hálózatok kiépítését teszi lehetővé és igen gyorsan elterjedt a szolgáltatók között. Legnagyobb előnye, hogy hatalmas területek fedhetőek le vele, arányaiban kevesebb bázisállomással. A WLAN technológia támogatása természetesen adott, de működtetéséhez LTE szabványú routerekre van szükség. Cégünk, az Intelliport Solutions ezen rendszerek úttörőjeként számos megoldást kínál ipari vagy professzionális felhasználásra, többek között LTE WIFI routereket is.

Ha Önnek vagy vállalatának szüksége van csúcsminőségű és a legfejlettebb technológiával készült LTE WIFI routerekre, látogasson el honlapunkra, a www.intelliport.hu internetes címre, és tájékozódjon! Ha kérdés merülne fel Önben, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére a +36-1+437-5200-ás telefonszámon, de e-mailt is küldhet nekünk az info@intelliport.hu címre!