RSS Feed

Új akkumulátorra lesz szüksége télen?

A hirtelen jött téli fagyok nem csak a dízeles, hanem a benzines gépjárművekre is veszélyt jelentenek és legtöbbször kiderül, hogy az autó akkumulátor a probléma fő forrása. Az akkumulátor okozta meghibásodások ugyanis a téli időszakban megsokszorozódnak, így kétségbeesve keresgélhetünk, hogy hol van a legközelebbi akkumulátor bolt.

A hideg nem tesz jót az akkumulátornak!

Bár az akkumulátor boltban minden tulajdonost tájékoztatnak, hogy a helyes tárolással és a rendszeres karbantartással az akkumulátorok élettartama is meghosszabbítható, az öregebb autóknál ilyenkor jön el az ideje egy új akkumulátor beszerzésének. A kémiai reakciók alapján működő autó egység a fagyos évszakban lelassul, így csökken annak kapacitása is.

Az akkumulátor bolt tulajdonosok tudják, hogy nem csak a hideg miatt érezzük, hogy az akkumulátorral problémák vannak, hanem az időjárási viszontagságok és a korai sötétedés miatt is. Ilyenkor általában a fűtés, a többlet világítás és a szélvédők melegítése is fokozottan igénybe veszi autónkat. Nem beszélve az olyan extrákról, mint a start-stop rendszer, ugyanis ilyenkor akár le is állhat az autó egy elöregedett vagy túlzottan igénybe vett akkumulátorral.

Megoldások téli akkumulátor problémákra

Noha az autószervizben biztosan kellő szakértelemmel ellátják autónkat, érdemes néhány alapvető tanácsot megfogadni, amelyet tapasztalt akkumulátor bolt vezetők javasolnak erre az időszakra. Ha nem indul télen az autó, akkor még nem kell azonnal az akkumulátor boltba rohannunk. Először kapcsoljunk ki minden elektromos berendezést indítás előtt. Ezután nyomjuk ki a kuplungot, hogy könnyebben foroghasson a motor, majd várjunk néhány percet a két indítózás között. Próbálkozásaink alkalmanként ne tartsanak tovább öt-hét másodpercnél. Inkább indítózzunk többet, ha szükséges. Ha pedig gyenge az akkumulátor, próbáljunk indítás rásegítőt használni.

Azonban ha bebizonyosodik, hogy itt már csak az új akkumulátor segíthet, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen az www.akku-expressz.hu online akkumulátor boltban minden típusú autóhoz található megfelelő kapacitású akkumulátor! Nézzen körül, és hívjon minket a +36 1 282 4746-os telefonszámon vagy írjon az info@akkumulatoraruhaz.hu e-mail címre!