RSS Feed

Üvegpadló a házba?

A járható üveg manapság egy igazán sikkes, modern megoldás. A minimál stílusú, vagy kevert stílusú épületekben kifejezetten jól mutathat egy-egy jól elhelyezett járható üvegből álló padlórész. Ma már egyre elterjedtebb ennek a technikának az alkalmazása. Fényűzőbbnek, tágasabbnak hat a lakás, és mindenképpen belecsempész az összképbe egy kis pluszt.

Üvegből lehet az emeleti padló egy része, a lépcső fokai, vagy akár egy kültéri dizájnelem. A járható üvegpadló elsődleges előnye a fényáteresztés és a terek növelése, emellett természetesen stílusos és egyedi részletezés lehet a házban. A tér optikai növelésében mindig is nagy szerepet játszott a tükör, ennek nyomán jött létre a padló üvegből készült változata.

Az üveg vastagsága meghatározott, 8+8+8 mm-nek kell lennie minimum. Ennél a méretnél maximum 100 cm lehet az üveglapunk, efelett már vastagabb üveget írtak elő a biztonság megőrzése érdekében. Ha attól tartunk, hogy a járható üveglapok kevésbé terhelhetőek, mint a sima, hagyományos járólapok, nem kell félnünk, ha jól van rögzítve. Persze az üveg minősége is meghatározó tényező lehet, mint minden másnál.

A járható üveg ugyanakkor nem mindenkinek a kedvence. A padló mindenképpen valamilyen mélységbe mutat, amit sokan nem tolerálnak, félnek a látványtól és összezavarja érzékeiket. Az üvegpadló beépítése semmiképp sem javasolt azoknak, akik félnek a magasságtól, félnek rálépni az üvegre.

Kifejezetten egyedi és elegáns megoldás lehet, hogyha láttatni kívánunk valamit. Egy részletet a házban, a borospincét a nappaliból, a kertet a hálószobából. Extravagáns képet nyújthat minden esetben a járható üveg.

A Fa-Üveg-Szabó Kft. kiváló minőségű, precíz és megbízható szerkezetű, üvegből készült elemeket kínál a ház bármely pontjába! Legyen szó egyedi zuhanykabinról, üvegajtóról, beltéri tolóajtóról, vagy járható üvegről, mi bármilyen egyedi megoldást vállalunk, melyről részletesen tájékozódhat www.uvegszabo.hu weboldalunkon! Ha segítséget szeretne az adott rész megtervezésében, vagy ajánlatot szeretne kérni, írjon bátran a szabo@uvegszabo.hu e-mail címünkre, vagy hívjon telefonon a 06307575158-as számunkon!

Tegye otthonát tágassá, csempésszen lakásába stílusos elemeket a segítségünkkel!