RSS Feed

Vastag festékréteg eltüntetése fém felületekről? Szemcseszórással!

Ha nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudjuk eltávolítani a festéket, illetve egyéb lerakódást a megtisztítandó felületről, mechanikai eszközökhöz kell nyúlnunk, ám azok az alap felületet is károsíthatják. Talán a leghatásosabb és leginkább kímélő megoldás, ha szemcseszóró berendezéssel távolítjuk el a nemkívánatos rétegeket, hogy makulátlan felületet érjünk el!

Szemcseszórás során a sűrített levegőbe szemcsék kerülnek vegyítésre, amelyek a sűrített levegő áramlásának segítségével nagy sebességre gyorsulnak fel. A szemcsék és a sűrített levegő keverése a szemcseszóró tartályban  történik. A szükséges fúvólevegőt légkompresszor szolgáltatja. A levegő-szemcse keverék a szemcseszóró berendezés tartályából kopásálló tömlőn jut el a kezelőig, aki a  tömlő végén rögzített fúvóka mozgatásával irányítja a munkafolyamatot. A felgyorsult szemcsék az energiájukat akkor adják le, amikor az adott felülettel érintkeznek. Ezt az energiát a gyakorlatban fizikai behatásra, azaz felülettisztításra és -kezelésre használjuk. Az adott szemcse behatását a felületre meghatározza a szemcse formája, mérete és a keménysége. A szemcseszóráshoz általánosan felhasznált szemcse a kvarchomok, de léteznek egyéb ásványi, kő és acél alapanyagú szemcsék, illetve műanyag és növényi eredetűek is. Az alkalmazott szemcse típusát az alapfelület és a létrehozni kívánt felület tulajdonságai határozzák meg.

A szemcseszórás legismertebb felhasználási módja a fémfelületek felülettisztítása, festékek és oxidrétegek eltávolítása, illetve bevonatolást megelőző felületérdesítés céljából. A szemcseszóró berendezés nagy előnye, hogy nem hagy hátra a későbbi felületbevonást befolyásoló vegyi anyagokat és nagyon jól tapadó, érdes felületet eredményez. Alkalmazható még kő- és tégla-, valamint fafelületek koptatására, antikolására és dekorációs célokra is.

Ha Önnek is hatékony felülettisztításra van szüksége, válasszon cégünk, az Industry-Tech Kft. kínálatából! Látogassa meg weboldalunkat a www.industry-t.com címen, és tekintse meg kínálatunkat! Ha kérdése, vagy észrevétele van, hívja kollégáinkat a +36-30-900-6154-es telefonszámon, vagy írjon e-mailt az info@industry-t.com címre!