RSS Feed

Vezessünk télen is biztonságosan!

Sajnos lassan vége a nyárnak és vele együtt a napsütéses jó időnek is. Ideje előkeresnünk a meleg kabátokat és cipőket, és felkészíteni magunkat fizikálisan és mentálisan egyaránt a hideg hónapokra, ám mindezek mellett az is nagyon fontos, hogy ne csupán mi magunk, de autónk is felkészülten várja a telet. Még a fagyos idő beállta előtt váltsunk téli gumira!

Ugyan van módunk a kocsira mind a négy évszakban használható gumiabroncsokat szerelni, ez a megoldás inkább csak azoknak kedvez, akik télen ritkán használják az autót. Ha minden nap vezet az ember, akkor a négy évszakos abroncsok nem bizonyulnak ideális döntésnek. Ezekkel az univerzális gumikkal a legnagyobb probléma az, hogy a speciális követelményeknek nem igazán felelnek meg, hiszen természetesen nem mindegy, hogy a gépjárművet +30 vagy -10 °C-ban vezetjük. Ha hóeséses, fagyos időben is a volán mögé kell ülnünk, hogy jeges, esetleg latyakos úton vezessünk, mindenképpen használjunk téli abroncsokat.

Ugyan a téli gumi használata nem kötelező Magyarországon, de fontos belegondolnunk abba is, hogy ha esetleg valamilyen sajnálatos kár éri az autónkat, a biztosítótól is csak akkor számíthatunk pénzre, ha az évszaknak megfelelő gumival közlekedtünk. A nyári gumik anyaga 7 °C alatt könnyen megkeményedhet, megdermedhet, ezáltal kevésbé képes tapadni, így az autó jelentősen veszít a stabilitásából, ezzel szemben a télen használatos abroncsok hidegben is lágyak maradnak, így Ön biztonságosabban vezethet fagyos időben is.

Egy téli gumiabroncs nem csupán anyagösszetételében különbözik a nyári változattól, hanem futómintázatában is. A téli gumi mély árkai könnyedén képesek elvezetni a csapadékot, ami szintén megkönnyíti a minden szempontból ideális vezetést. Egy modern, minőségi téli gumi nem csupán biztonságos, de csendes is. Ha Ön mindig az évszaknak megfelelő abroncsokat szereli fel autójára, akkor egyszerre vezethet nyugodtan, kényelmesen és biztonságosan!

Készüljön fel időben a télre, és vásároljon megbízható minőségű, olcsó téli gumi garnitúrát! Nézzen körül weboldalunkon, a www.gumikell.hu-n, válogasson gumiabroncs webáruházunk széles kínálatából, és várja felkészülten a hideg hónapokat! Kéréseivel, kérdéseivel bátran hívja a +36 30 227 6161-es telefonszámot, vagy írjon nekünk üzenetet az info@gumikell.hu e-mail címre!

Címkék: , ,