RSS Feed

Vízvezeték kiépítése KPE csövekkel

Házfelújításba vagy építésbe kezdene? Ezeknél a folyamatoknál több olyan terület is van, ahol bizonyos csövek használatával vezetjük be otthonunkba a különböző közüzemi szolgáltatásokat, például a gáz, víz vagy az elektromos áram, bár az utóbbi esetében a házon belül kiépített rendszerekben játszanak szerepet a kábelek vezetésére szolgáló csőrendszerek. Ezeknél a csöveknél szükséges a megfelelő kiválasztása, hiszen ezek tartósságán múlik, milyen gyorsan használódik el az adott vezeték.

A vízvezeték bekötése során többféle szabályozásnak kell eleget tennünk, például, hogy a házon kívül futó szakasz milyen mélyen legyen a föld alatt a fagyás elkerülése végett, de a felhasznált csőfajtát nem kötik ki. A régebbi fém alapú csőrendszereket manapság felváltják a különböző műanyag vezetékek. A leginkább elterjedt a polietilén anyagból készült KPE csövek. A KPE csövek legfontosabb előnye talán a könnyű kezelhetőség. Kiépítésük szinte semmilyen szerszámot nem igényel, hála a gyorskötős illesztéses módszernek. A különböző kiegészítő elemek segítenek az idomokat a KPE csőre szorítani és egyben a megfelelő tömítést is biztosítják. A könnyű szerelhetőség biztosítja a gyors munkavégzést is. A KPE csövek további előnyei, hogy ellenállnak a fővezetékben jelentkező hatalmas víznyomásnak, valamint a fémből készült társaikkal ellentétben, a KPE csövekben sokkal nehezebben rakódnak a különböző szennyeződések, ezzel biztosítva a hosszú, korróziómentes élettartalmat és tiszta vizet. A KPE csöveket alkotó polietilén anyag nincs káros hatással a vezetékekben folyó vízre. Szállítás során is megkönnyíthetik dolgunk, hiszen a rugalmas csövek könnyen felcsavarhatóak és tekercsben hordozhatók a munkaterületig. Otthonunk fő vízvezetékének kiépítése mellett, a KPE csövek használhatók, akár öntözőrendszerek, csöpögtetők kiépítéséhez, de ipari területen és védőcsőként is alkalmazzák.

Ha szeretne megbízható csőrendszert otthona körül, akkor vízvezetékek terén válassza a KPE csöveket! Több mint ötven éves élettartalmuk és a polietilén anyag gondoskodik róla, hogy Önnek ne legyenek a vezetékekkel későbbi problémái! Vásároljon KPE csöveket cégünktől! További információkért és termékkatalógusért keresse fel honlapunk a www.pestan.eu címen vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a 0670/ 409 8862 telefonszám és pestan@pestan.eu e-mail cím egyikén!