RSS Feed

Néhány tipp, amivel elkerülhető a turbófeltöltő javítása!

A turbófeltöltő kétségtelenül olyan alkatrész az autóban, aminek a tartóssága meglehetősen függ a használó vezetési szokásaitól. A turbófeltöltő javítást mindenki igyekszik elkerülni, hiszen nem olcsó mulatság, a megfelelő odafigyeléssel és néhány jótanács megfogadásával pedig valóban sokkal ritkábban lesz rá szüksége! Ezekből a tippekből és trükkökből szeretnénk most megosztani Önnek néhányat, hogy valóban csak a szükséges turbófeltöltő javításokkal kelljen foglalkoznia!

Három fontos dologra érdemes odafigyelni, hogy ne legyen szükség a turbófeltöltő javítására idő előtt. Mindig időben, de ha komoly igénybevételnek van kitéve az autónk, akkor egy kicsit gyakrabban végezzük a szokásos olajcserét és légszűrőcserét, a felhasznált alapanyagok minőségén pedig sose akarjunk spórolni! Ez tipikusan az a fajta spórolás, ami csak elsőre tűnik jó ötletnek, ám sajnos hosszú távon az okozott kár kijavítása sokkal többe kerülhet, mint az eredetileg megspórolt összeg. A hidegen indított motort soha, de soha nem szabad padlógázzal felpörgetni, meghajtani a teljes olajnyomás felépülése előtt, mert ez egy magabiztos lépés a turbófeltöltő javítása felé. Ugyan ez a helyzet az ellentétével is, meleg motorral főleg egy hosszabb út után nem érdemes azonnal leállítani a motort, 1-2 perces alapjáraton történő hűtés után optimálisabbá válik a helyzet. Ezeknek az egyszerű dolgoknak a betartásával hosszú időre el lehet kerülni a turbófeltöltő javítását, habár teljes védelmet ezek sem nyújtanak, előbb utóbb mindenképpen fel kell keresni egy szervizet.

Cégünk, a Turbo Technik Kft. hosszú évek tapasztalatával végzi a turbófeltöltők javítását! További szolgáltatásainkról a www.turbotechnik.hu címen elérhető honlapunkon tájékozódhat! Kérdéseivel vagy időpont foglalással kapcsolatban bátran keressen minket a 06-70-218-7978-as telefonszámon! De ha inkább szívesebben írna nekünk üzenetet, a turbotechnik46@gmail.com e-mail címre várjuk megkeresését!